Asunto Oy Tampereen Charlotta valmistui keväällä 2008 pienelle tontille Finlaysonin kirkon rajanaapuriksi.

Charlotta palkittiin vuonna 2008 Kestävä Kivitalo -palkinnolla, koska se edustaa hyvää, laadukasta ja kestävää kivirakentamista. Yhtiön parkkihalliin kuljetaan Tolotechin kulunvalvontajärjestelmän avulla.

Asunto Oy Tampereen Charlotta on kuuden erillisen, pienen kerrostalon kokonaisuus, jossa on yhteensä 60 asuntoa. Talojen keskelle jää pieni, viihtyisä ja turvallinen piha. Uusi koti vanhassa tehdasmiljöössä, liki kaupungin keskustaa, naapureina kirkko ja palatsi – tämä kohde täyttää kaikki kaupunkiasumisen parhaat puolet.

Charlottan asukkaille on rakennettu myös lämmin parkkihalli. Parkkihalliin kuljetaan nosto-ovesta, joka aukeaa puhelinsoitolla. Kohteen isännöinnin hoitaa REIM Tampere Oy, REIM myös hallinnoi kohteen kulkuoikeuksia toimistoltaan käsin.

”Meillä on Charlottan lisäksi muitakin vastaavia kohteita, joissa on käytössä Tolotechin kulunvalvontajärjestelmä. Koen sen käteväksi. Saamme lisättyä kulkuoikeudet heti kun niitä tarvitaan, eikä oville tarvitse odotella lukkoliikkeen asentajia lisäämään kulkuoikeuksia, kuten joissakin muissa kohteissa on tapana”, sanoo Tiina Hietikko Reim Tampere Oy:sta.

Charlottassa oli aluksi Tolotechin toimittama GSM-avausjärjestelmä, johon lisättiin käyttäjiä tekstiviestein. Myöhemmin siirryttiin nykyaikaisempaan järjestelmään, johon käyttäjät voidaan lisätä Tolotechin pilvipalvelun kautta.

 

Teksti: Antti Kotaniemi

Kuva: Petri Kotilainen

Julkaistu: 20.11.2018