Tolotech vieraili tällä viikolla lähialueen tekniikkamessuilla. Keskiviikkona vierailtiin IT Pro-messuilla Helsingin Messukeskuksessa ja torstaina Tampereen ammattikorkeakoulun järjestämillä IoT-messuilla. Messujen kohinasta oli selvästi poimittavissa monia tuttuja muotitermejä kuten IoT, tietoturva ja pilvipalvelut. Selvästi on havaittavissa, että IoT ei ole enää pelkästään tekniikkajargonia ja kaupallisia käyttökohteita mietitään kuumeisesti. Tuon tässä Tolotechin näkökulman kahteen asiaan: IoT-laitteiden verkkoratkaisuihin ja rajapintoihin.

Tolotechillä on alusta asti ollut ajatuksena, että Tolotechin kulunhallintalaitteisto on pilvessä ja suoraan yhteydessä internettiin ilman välikerroksia. Jokainen ovi, portti, puomi tai muu kulunhallintalaite on omalla sim-kortilla yhteydessä pilvipalveluumme.  Keskusreitittimen/modeemin käyttäminen ohjaamaan esimerkiksi rakennuksen kaikkia ovia on toki houkuttelevaa, mutta pahimmassa tapauksessa voi esimerkiksi käydä näin. Lisäksi kannattaa huomioida, että laitteiden huolto on yksinkertaisempaa ja nopeampaa, kun ei käytetä ylimääräisiä kerroksia yhteydessä internettiin. Luotan täysin siihen, että teleoperaattorit hoitavat verkkoviat niin pian kuin mahdollista 24/7/365.

Rajapinnat (API) ovat myös useiden yritysten kiinnostuksen kohteena ja monissa yrityksissä haetaan lisäarvoa rajapintojen avulla. Tolotechillä on ollut avoin rajapinta kumppaneille jo kymmenen vuoden ajan ja olemme iloisia, että aihe on saanut lisää huomiota. Olemmekin erittäin kiinnostuneita tekemään kokeiluja ja pilotteja kumppaniyritysten kanssa. Tyypillisin integraatio Tolotechillä API:n avulla on integraatio verkkokauppaan tai ajanvarausjärjestelmään. Rajapintayhteistyössä on se hyvä puoli, että kyseessä on käytännössä aina win-win tilanne kumppaniyritysten välillä ja se luo uuden myyntikanavan tai lisäpalvelun loppuasiakkaalle.  Ota yhteyttä ja tarjotaan asiakkaalle monipuolinen palvelukokonaisuus kulunhallinnan alueella!