Tolotechin toimistolla Tampereella tehdään ohjelmointityötä päivittäin aina aamusta lähtien. Ohjelmistokehittäjä Elmo Tiitola kertoo tänään työstävänsä viimeisiä muutoksia ja parannuksia Tolotechin uuteen rekisterikilpikameratunnistukseen. Rekisterikilpikameratunnistuksen avulla voidaan avata automatisoidusti esimerkiksi pysäköintihallin ovi. Muutokset käyttöliittymään ja laitteeseen Tiitola suorittaa ohjelmoimalla. Suuri osa muutoksista ei visuaalisesti näy asiakkaalle lainkaan, mutta ne mahdollistavat turvallisen ja helppokäyttöisen automaatioteknologian.

Valmiin palvelun, esimerkiksi automatisoidun rekisterikilpitunnistuksen taustalta löytyy aivan valtavasti ohjelmointia ja suunnittelua. Kun automaatio toimii moitteettomasti, ei taustalla pyörivää koodia edes huomaa. Palvelun ohjelmistoja tuleekin kehittää jatkuvasti, jotta palvelun tietoturva ja toimivuus säilyvät tasokkaina myös tulevaisuudessa. Tolotech on esimerkki yrityksestä, joka tekee jatkuvaa ohjelmointityötä taatakseen asiakkaille vaivattoman ja turvallisen palvelun. Tolotechin tapauksessa kyse on kulkemisesta. Asiakas pääsee kulkemaan helposti esimerkiksi kuntosalin automatisoidusta ovesta Tolotechin tekemän ohjelmointityön ansiosta.

”Palvelun taustalla vaikuttava ohjelmointityö jää usein näkymättömäksi, mutta sillä on kuitenkin suuri merkitys”, kertoo Tolotechin perustaja Petteri Tolonen. Tolosen mukaan ohjelmointi vaikuttaa yksilöiden lisäksi positiivisesti myös kansantalouteen: ”Toimivan ohjelmointityön ansiosta yrittäjät saavat palvelunsa rullamaan ja voivat sen myötä tehostaa myyntiään. Esimerkiksi kuntosaliyrittäjä saa palvelunsa sujuvaksi automatisoidun ovenavauksen avulla. Yrittäjä saa palvelusta hyvän liiketoimintamallin ja asiakas puolestaan miellyttävän kokemuksen.”