ohjelmistokehittäjä esittelyssä
Ohjelmistokehityksessä palvelun taustalla vaikuttavan ohjelmointityön pitäisi jäädä käyttäjälle näkymättömäksi. Hyvin oivallettu ja turvallisesti toteutettu ohjelmointityö mahdollistaa uusien liiketoimintamallien syntymisen.

Tolotechin toimistolla Tampereella ohjelmistokehittäjä Elmo Tiitola kertoo tänään työstävänsä viimeisiä muutoksia ja parannuksia Tolotechin uuteen rekisterikilpikameratunnistukseen. Rekisterikilpikameratunnistuksen avulla voidaan avata automatisoidusti esimerkiksi pysäköintihallin ovi. Tiitola on ohjelmoinut muutoksia käyttöliittymään ja laiteohjelmistoon. Suuri osa muutoksista ei näy visuaalisesti asiakkaalle lainkaan, mutta ne mahdollistavat turvallisen ja helppokäyttöisen automaation.

Valmiin toiminnon, kuten esimerkiksi automatisoidun rekisterikilpitunnistuksen, taustalta löytyy valtavasti ohjelmointia ja suunnittelua. Kun automaatio toimii moitteettomasti, ei taustalla pyörivää koodia huomaa. Tolotech on esimerkki yrityksestä, joka tekee jatkuvaa ohjelmointityötä taatakseen asiakkaille vaivattoman ja turvallisen palvelun. Ohjelmistoja tuleekin kehittää jatkuvasti, jotta palvelun tietoturva ja toimivuus säilyvät tasokkaina myös tulevaisuudessa. Tolotechin tapauksessa kyse on kulkemisesta. Asiakas pääsee kulkemaan helposti esimerkiksi kuntosalin automatisoidusta ovesta, kun Tolotechin luoma ohjelmisto hoitaa taustalla kulkuoikeuksien tarkistukset ja muut tarvittavat toimet.

”Palvelun taustalla vaikuttava ohjelmointityö jää usein näkymättömäksi ja se onkin tavallaan tarkoituksemme. Käyttäjän ei tarvitse huolehtia siitä, millaista tekniikkaa ja ohjelmistoratkaisuja on käytetty, vaan hän voi keskittyä tuotteen tai palvelun käyttämiseen”, kertoo Tolotechin perustaja Petteri Tolonen.

Tolonen huomauttaa, että ohjelmointi vaikuttaa yksilöiden lisäksi positiivisesti myös kansantalouteen.

”Toimivan ohjelmointityön ansiosta yrittäjät saavat palvelunsa rullamaan ja voivat sen myötä tehostaa myyntiään. Esimerkiksi kuntosaliyrittäjä lisää palvelunsa sujuvuutta automatisoidun ovenavauksen avulla. Yrittäjä saa palvelusta hyvän liiketoimintamallin ja asiakas puolestaan miellyttävän kokemuksen”, hän lisää.

 

Teksti ja kuva: Iris Sivonen

Julkaistu: 10.7.2019