Monia asiakkaitamme on viime kuukausina askarruttanut muutos sähköisen kulunvalvonnan luvanvaraisuudesta.

1.1.2019 siirtymäaika loppui ja poliisin määrittämin ehdoin täytyy alalla toimijoilla olla asianmukainen elinkeinolupa. Poliisin linkki aiheeseen liittyen

On tärkeää huomioida, että lupa koskee myös niitä yrityksiä, jotka hallinnoivat toisen yrityksen pääkäyttäjätunnuksia maksua vastaan. Toisaalta yritys, joka hoitaa pääkäyttäjänä oman henkilökunnan kulkuoikeuksia, jatkaa toimintaansa kuten ennenkin. Luonnollisesti huomioiden GDPR-asetuksen aiheuttamat vaatimukset.

Kuinka Tolotechilla voimme tässä hieman monimutkaisessa asiassa asiakkaitamme auttaa? Meillä on valikoimissa useita vaihtoehtoja niin, että asiakas voi valita omaa liiketoimintaansa ja omia toimintatapoja parhaiten palvelevan mallin.

Avainhallinta -palvelu on palvelu, jossa muutokset ilmoitetaan sähköpostilla. Tieto muutoksista lähetetään sähköpostiin avainhallinta (ät) tolotech.fi ja teemme muutokset samana tai viimeistään seuraavana arkipäivänä.

Avainhallinta+ -palvelussa asiakas saa käyttöönsä edelleen tutun tolotrack.fi -palvelun hieman rajoitetumpana versiona. Asiakas voi edelleen itse lisätä uudet käyttäjät ja poistaa vanhentuneet tiedot kuten ennenkin, mutta muutokset astuvat voimaan vasta, kun virallinen pääkäyttäjätaho eli Tolotech Oy:n Avainhallinta+ yhteyshenkilö on ne hyväksynyt. Helppoa, vaivatonta ja vältytään turhilta viesteiltä.

Turvallisuuden edelleen lisäämiseksi molempiin palveluihin on mahdollista integroida kamerapalvelu.

Yhteistyökumppanimme elinkeinolupakysymyksissä on lakitoimisto Applex Oy. Yhdessä heidän lakimiehensä kanssa olemme käyneet avointa keskustelua lain vaatimuksista ja tämän hetkisestä tulkinnasta Poliisihallituksen kanssa.

Lopuksi haluan muistuttaa kaikkia tässä lakiviidakossa painivia, että paniikkia ei kannata nostaa.  Lain tulkinta on vielä epäselvää. Ilman ennakkotapauksia on vaikea sanoa yhtä oikeaa tulkintaa. Paras onkin jatkaa omaa liiketoimintaa ja rauhassa pohtia, kuinka ja mihin toimintoihin tämä muutos omassa yrityksessä vaikuttaa ja valita oikeat toimintatavat.