Sähköisen kulunvalvonnan siirtymäaika loppui ja alalla toimivilla täytyy olla asianmukainen elinkeinolupa. Valitse palveluistamme se vaihtoehto, joka tukee  parhaiten omaa liiketoimintaasi.

Monia asiakkaitamme on viime kuukausina askarruttanut muutos sähköisen kulunvalvonnan luvanvaraisuudesta. Siirtymäaika loppui 1.1.2019, ja poliisin määrittämin ehdoin täytyy alalla toimivilla olla asianmukainen elinkeinolupa (Poliisin linkki aiheeseen liittyen).

On tärkeää huomioida, että lupa koskee myös niitä yrityksiä, jotka hallinnoivat toisen yrityksen pääkäyttäjätunnuksia maksua vastaan. Toisaalta yritys, joka hoitaa pääkäyttäjänä oman henkilökunnan kulkuoikeuksia, saa jatkaa toimintaansa kuten ennenkin, toki GDPR-asetuksen aiheuttamat vaatimukset huomioiden.

Kuinka voimme Tolotechilla auttaa asiakkaitamme tässä hieman monimutkaisessa asiassa? Valikoimissamme on useita vaihtoehtoja, joista asiakas voi valita omaa liiketoimintaansa ja omia toimintatapojaan parhaiten palvelevan mallin.

Avainhallinta on palvelu, jossa muutokset ilmoitetaan meille sähköpostilla. Tieto muutoksista lähetetään sähköpostiin avainhallinta (ät) tolotech.fi, ja teemme muutokset samana tai viimeistään seuraavana arkipäivänä.

Avainhallinta+-palvelussa asiakas saa käyttöönsä tutun Tolotrack-palvelun hieman rajoitetumpana versiona. Hän voi edelleen itse lisätä uudet käyttäjät ja poistaa vanhentuneet tiedot, mutta muutokset astuvat voimaan vasta, kun virallinen pääkäyttäjätaho eli Tolotech Oy:n Avainhallinta+-yhteyshenkilö on ne hyväksynyt. Tämä on helppoa ja vaivatonta ja samalla vältytään turhilta viesteiltä.

Turvallisuuden lisäämiseksi molempiin palveluihin on mahdollista integroida kamerapalvelu.

Yhteistyökumppanimme elinkeinolupakysymyksissä on lakitoimisto Applex Oy. Olemme käyneet yhdessä heidän lakimiehensä kanssa avointa keskustelua lain vaatimuksista ja lain tämänhetkisestä tulkinnasta Poliisihallituksen kanssa.

Lopuksi haluan muistuttaa kaikkia tässä lakiviidakossa painivia, että paniikin ei kannata antaa nousta. Lain tulkinta on vielä epäselvää ja ilman ennakkotapauksia on vaikea sanoa yhtä oikeaa tulkintaa. Paras onkin jatkaa omaa liiketoimintaa ja pohtia rauhassa, kuinka ja mihin toimintoihin tämä muutos omassa yrityksessä vaikuttaa ja sitten valita oikeat toimintatavat.

 

Teksti ja kuva: Marjut Tolonen
Julkaistu: 25.3.2019