Skip links

Koiratkin kulkevat Tampereella ToloGo:lla

Vuh, vuh! Kaiken rotuiset hauvat juoksevat innoissaan häntä heiluen Niihamaalla sijaitsevassa Tampereen Seudun Koirakerhon (TamSK ry) koiraurheilukeskuksessa.

Vuonna 2015 valmistunut halli on koiraharrastajien taivas. TamSK:n Christina Reinikainen kertoo sen olevan Suomen suurin koiraurheilulle pyhitetty tila. 

  • Tämä on puolilämmin keinonurmipohjainen halli, jossa on neliöitä noin 2900. Halli on jaettu viiteen eri kenttään, joista kolme on pääasiassa agilityä varten. Kaksi kentistä on varattu sileille lajeille eli rallytokolle, tokolle ja koiratanssille. Kesäaikaan hallilla on käytössä myös kolme ulkokenttää, Reinikainen luettelee. 

Tolotechin palveluita hallissa on käytetty jo kahdeksan vuoden ajan, heti valmistumisesta lähtien. Älykkäälle kulunvalvonnalle ja ovenavausjärjestelmälle on ollut tarvetta, sillä kävijöitä hallilla on riittänyt. Reinikaisen mukaan hallin käyttöaste on suurin arki-iltoina ja viikonloppuina. 

  • Arki-illat on varattu pääasiassa kerhomme vakioryhmille ja viikonloppuisin halli on usein varattu kilpailukäyttöön. Vakioryhmien ulkopuolelta on myös mahdollista varata vuoroja hallille. Tarjolla on ihan yksittäisiä vuoroja tai sitten vakiovuoroja tietylle kaudelle ja viikonpäivälle.

TamSK ry on aloittanut toimintansa jo vuonna 1947. Yhdistyksen toimintaa pyöritetään täysin vapaaehtoistyöllä. Harrastajien talkootyö mahdollistaa kilpailujen ja erilaisten tapahtumien järjestämisen. Tolotechin kulunvalvonta on ollut ehdoton edellytys vapaaehtoisten toiminnan helpottamiseksi. 

  • Koodeista vastaavien henkilöiden ei tarvitse mennä fyysisesti paikan päälle, vaan koodit saa laitettua kotikoneelta ja puhelimesta. Puhelimesta koodien tekeminen on sujuvaa. Kätevää on, että koodit saa suoraan ohjelmalla arvottua, ja ne on helppo laittaa voimaan haluamalleen ajalle. Ulkopuolisista vuokrauksista esimerkiksi vakiovuorojen kannalta on toimivaa, että koodin voi laittaa toimimaan tietylle päivälle viikossa, Reinikainen iloitsee. 

Myös käyttäjät ovat olleet tyytyväisiä hallin kulunvalvontaan. Reinikainen kertoo, ettei palautetta kulunvalvonnasta ole juurikaan tullut, koska halliin on päässyt sisään ilman ongelmia. 

  • Kahdeksan vuoden aikana ovissa on toki ollut yksittäisiä yhteyskatkoja, jolloin ovikoodilaite ei ole saanut yhteyttä. Silloinkin siirtyminen toiselle ovelle on auttanut ja sisälle on aina päässyt. 

Suomen suurin koiraurheilukeskus aikoo jatkaa myös tulevaisuudessa Tolotechin tyytyväisenä asiakkaana. TamSK voi luottaa tulevaisuudessakin siihen, että kulku halliin on sujuvaa ja huoletonta – niin ihmisille kuin eläimille!