Skip links

Teknologia: jatkuvaa kehitystyötä ja uusia mahdollisuuksia

Kotiin kuljet perinteisellä avaimella, taloyhtiön jätekatokseen tarvitset PIN-koodin. Työpaikan pysäköintiin sinulla on tagi. Yhdellä sovelluksella varaat padel-kentän ja toisella sovelluksella kuljet kuntosalille. Liikuntahallin pihalla olevaan sähköauton latauspisteeseen tarvitset eri sovelluksen.

Niinpä. Olisiko tosiaan mahdollista liittää yhteen kaikki päivittäin käyttämäsi ovet ja portit sekä tila- tai pelivuorovaraukset, lataukset ja jopa niiden maksamisen. Kyllä! Nämä kaikki palvelut yhdistyvät ToloGo-sovelluksessa, jonka Tolotech Oy julkaisi viime vuoden lopulla.

Yrityksen perustaja, Petteri Tolonen, painottaa tuotekehityksen taustalla olevan aina asiakkaiden tarpeet ja toiveet.

  • Teknologia on lähellä sydäntäni ja seuraan sitä mielelläni. Tällä alalla on pakko tietää, missä mennään ja toisaalta mitä on tulossa. On oltava kiinnostunut laajasti kaikesta tekniikkaan liittyvästä, kuten ”raudasta”, koodista tai verkkoteknologiasta, mutta myös siitä kuinka ihmiset teknologiaa käyttävät.

Petteri näkee tuote- ja palvelukehityksen kannalta tärkeäksi myös sen, että ammattitaitoiset myyjät osaavat nostaa asiakaskeskusteluista esille sen, millaisille tuotteille ja palveluille on seuraavaksi tarvetta. Yhteistyö asiakkaan, myynnin ja tuotekehityksen välillä oli aikoinaan myös uuden ToloGo-sovelluksen lähtölaukaus.

ToloGo-sovellus tuo yhteen käyttäjät ja palveluntarjoajat

ToloGo-sovelluksen ideana on tuoda yhteen erilaiset palveluntarjoajat ja niiden käyttäjät – samalla sovelluksella voi varata tiloja tai paikkoja, kulkea niihin ja pian myös ladata autoa.

  • Sovelluksessa yhdistyvät kätevästi esimerkiksi kuntosalin kulkuoikeus, padel-kentän varaukset ja kulkuoikeudet sekä käynti oman taloyhtiön pysäköintihalliin. Sähköautoa voi sitten ladata vaikka pelivuoron aikana, Petteri kuvailee.

Petteri näkee ToloGo-sovelluksen olevan vasta tiensä alussa.

  • Tulemme varmasti kehittämään sovellusta vielä pitkään, emmekä vielä itsekään ihan tiedä, että mihin suuntaan se lopulta muovautuu. Sen meille näyttävät varmasti käyttäjät, hän pohtii.

Samaan aikaan, kun yrityksen tuote- ja palveluvalikoima on kasvanut, on kasvanut myös sen koko. Tällä hetkellä Tolotech:n toimistolla Tampereella työskentelee noin 10 osa- ja täysiaikaista työntekijää. Avainlippu-tunnus kertoo yrityksen vahvasta kotimaisuudesta.

www.tolotech.fi